Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
Για τα νιόκι πατάτας
- 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκι του γλυκού νερό
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μεγάλα κρόκοι αυγών
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 φυλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 μπάλα μοτσαρέλα 500 γραμμαριών κομμένη σε φέτες
- Σάλτσα ντομάτας
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 500 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- πολύ λίγο βασιλικό
- 50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
Για το νιόκι πατάτας
- Βράζετε τις πατάτες με το φλούδι, να μαλακώσουν για περίπου 35 λεπτά.
- Τις βγάζετε από τη φωτιά, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από την πρέσα.
- Ανακατεύετε με τα αυγά, αλάτι, μοσχοκάρυδο, νερό και προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέχρι να πάρετε μια λεία ζύμη.
- Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και φτιάχνετε κορδόνια διαμέτρου 1 εκ περίπου.
- Τα κόβετε σε κομμάτια μήκους 2 – 2,5 εκ, τα οποία περνάτε από τις μύτες ενός πιρουνιού για να κάνετε τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σ' ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατεύουμε τα νιόκι μαζί με τη σάλτσα ντομάτας και τη μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως με φυλλαράκια βασιλικού.
Για τη σάλτσα ντομάτας
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, λιώνουμε και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία για 15 λεπτά.
Πηγή - sidagi.gr