ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα σύκα και ξηρούς καρπούς

Γευστική τάρτα με σύκα για να συνοδεύσετε το καφέ σας.



Χρόνος Προετοιμασίας 30΄
 





Υλικά για 8 άτομα
  • 250 γρ. μπισκότα Digestive θρυμματισμένα
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 αυγά πολύ μεγάλα, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 410 ml. γάλα εβαπορέ
  • ζελατίνα 15γρ.
  • 60 ml νερό
  • 7 κ.σ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • γρ. σύκο 250γρ. φρέσκα ή κονσέρβα, κομμένα σε κύβους


~ ¤ ~

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
  • Σε ένα πυρέξ αναμιγνύουμε το θρυμματισμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι αν το μίγμα μας είναι πολύ ξερό.
  • Απλώνουμε το μίγμα μας με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ και πιέζουμε ώστε να έχει πάχος 2 χιλιοστά. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μεταλλικό μπολ που εφαρμόζει σε κατσαρόλα χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη. 
  • Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε στο μίγμα με τους κρόκους.
  • Τοποθετούμε το σκεύος πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μίγμα μας.
  • Μουλιάζουμε την ζελατίνα σε παγωμένο νερό για 5 λεπτά και την προσθέτουμε στο ζεστό μίγμα με τους κρόκους.
  • Προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς, το εκχύλισμα αμυγδάλου και τα σύκα. Στην συνέχεια αποσύρουμε το σκεύος από την κατσαρόλα και αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει.
  • Χτυπάμε καλά τα ασπράδια να αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στο μίγμα με τους κρόκους. 
  • Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα μας πάνω από το θρυμματισμένο μπισκότο, στο πυρέξ.
  • Παγώνουμε καλά την τάρτα μας στο ψυγείο και σερβίρουμε.


Πηγή - cookbox.gr