ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζελέ με πεπόνι και κρέμα γιαουρτιού


Το απόλυτο επιδόρπιο! Συνδυάζει φρούτο με ζάχαρη και γιαούρτι με μέλι.


Προετοιμασία 40΄
Αναμονή 8 ώρες





Υλικά για 10 μερίδες
Για το ζελέ πεπονιού
  • 600 γρ. πεπόνι χωρίς κουκούτσια (καθαρό βάρος), πολτοποιημένο
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. νερό
  • 20 γρ. φύλλα ζελατίνας
  • λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου

Για την κρέμα γιαουρτιού
  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. μέλι
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνας

~ ¤ ~

Διαδικασία
Για το ζελέ: 
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μαλακώσουν σε κρύο νερό. 
  • Βράζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να κοχλάσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα στύψουμε ελαφρώς. 
  • Ανακατεύουμε και αδειάζουμε μέσα στο μπολ με το πολτοποιημένο πεπόνι.
  • Ψιλοκόβουμε τη μέντα ή το δυόσμο, τα ρίχνουμε στο μείγμα μας και το αδειάζουμε σε 10 περίπου φορμάκια της κρεμ καραμελέ γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση. 
  • Αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου σταθεροποιηθούν.


Για την κρέμα γιαουρτιού: 
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό έτσι ώστε να μαλακώσουν. 
  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι πολύ καλά. 
  • Λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνας βάζοντάς τα με ένα ποτηράκι του καφέ νερό στη φωτιά. 
  • Προσέχουμε να μην καούν γιατί αποκτούν άσχημη μυρωδιά. 
  • Αδειάζουμε τη λιωμένη ζελατίνη μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε. 
  • Μοιράζουμε έπειτα την κρέμα γιαουρτιού μέσα στα φορμάκια πάνω από το σταθεροποιημένο ζελέ. Αφήνουμε αρκετές ώρες στο ψυγείο να παγώσουν. 
  • Ξεφορμάρουμε βουτώντας τα φορμάκια σε καυτό νερό και αναποδογυρίζοντάς τα σε πιάτα.

₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪

Συμβουλή 
Την ίδια συνταγή μπορούμε να τη φτιάξουμε και με καρπούζι, αρωματίζοντάς το με βασιλικό.


Πηγή - γλυκές ιστορίες