ΜΕΝΟΥ

Pages

Καγιανάς με καπνιστό χοιρινό


Μία πρωτότυπη συνταγή για να απολαύσετε στο μεσημεριανό σας









Υλικά για 4 άτομα
  • 8 αυγά
  • 1 κουτί σπιτική ντομάτα απο τον τρίφτη Pummaro
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας Pummaro
  • 120 ml. Άλτις κλασικό
  • 350 γρ. απάκι
  • 1 κ.σ. μίγμα λαχανικών και μυρωδικών Aromat Knorr
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 10 γρ. ζάχαρη περίπου 1/2 κ.γ.

~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Σοτάρουμε το καπνιστό χοιρινό σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά και ύστερα το διατηρούμε ζεστό σε ένα πιάτο.
  • Στο ίδιο λάδι, ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμυδάκι, και αφού το σοτάρουμε για 1 λεπτό, προσθέτουμε το Pumaro και ένα κ.γ. πελτέ για να πάρει ωραίο χρώμα ο καγιανάς.
  • Ανακατεύουμε την τομάτα με το κρεμμύδι, προσθέτουμε το Aromat και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το σύγκλινο.
  • Για τον καγιανά : χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε και προθέτουμε τη ζάχαρη. 
  • Ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι. 
  • Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι τα αυγά να σφίξουν.
  • Σερβίρουμε τον καγιανά με ντομάτα και καπνιστό χοιρινό σε μια πιατέλα.


Πηγή - cookbox.gr