Χρόνος Προετοιμασίας 30'
Υλικά για 4 άτομα
- 1000 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 125 γρ. ρικότα
- 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.σ. γαλέτα
- 4 αυγά
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. κόκκος κόκκινο πιπέρι σπασμένο
- Αλάτι κατά βούληση
- 4 ψωμάκια για σάντουιτς
- 10 ml. ελαιόλαδο για τη σχάρα
- 250 γρ. τυρί προβολόνε σε φέτες
- 4 κ.γ. πέστο βασιλικού ή της αρεσκείας μας
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμιγνύουμε τον κιμά, τη ρικότα, την τριμμένη παρμεζάνα, τη γαλέτα, τα αυγά, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το πιπέρι και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά και πλάθουμε 12 κεφτεδάκια.
- Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε το γκρίλ σε δυνατή φωτιά.
- Καθαρίζουμε τη σχάρα μας με μια βούρτσα και την αλείφουμε με λάδι.
- Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στη σχάρα αφήνοντας χόρο ενδιάμεσα τους.
- Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 8 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές.
- Μόλις ψηθούν τα κεφτεδάκια τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση.
- Τα ψήνουμε για 3 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
- Στρώνουμε απο μια φέτα προβολόνε στα 4 μισά ψωμάκια και τοποθετούμε απο 3 κεφτεδάκια πάνω στο προβολόνε.
- Γαρνίρουμε με λίγο πέστο βασιλικού τα κεφτεδάκια και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μισά ψωμάκια.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - cookbox.gr