ΜΕΝΟΥ

Pages

Cupcakes βανίλιας

Αφράτα γλυκά κεκάκια με γεύση βανίλια για όλες τις ώρες!


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά





Υλικά για 4-6 άτομα
Για τα cupcakes

  • 3 αυγά
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 γραμμάρια φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (εσάνς)
  • 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια γάλα

Για την επικάλυψη
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου


~ ¤ ~

Εκτέλεση
Για τα cupcakes
  • Προθερμάνατε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί με δώδεκα θέσεις με φορμάκια βάζουμε 12 χάρτινα φορμάκια.
  • Έπειτα στη χαμηλή σκάλα του μίξερ ανακατεύετε το βούτυρο, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα, έως ότου αναμειχθούν για λίγο.
  • Στη συνέχεια χτυπήστε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα για 3 περίπου λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και να αποκτήσει ένα ωχρό χρώμα.
  • Προσεκτικά με μεγάλες κουταλιές γεμίστε τις θέσεις στο ταψί και ψήστε τα κεκάκια για 15 περίπου λεπτά.
  • Βγάλτε τα κέικ από το ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα, μαζί με το χαρτί. 
  • Βάλτε το γλάσο από πάνω μόνο αφού κρυώσουν εντελώς.

Για την επικάλυψη
  • Στο μπολ του μίξερ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. 
  • Μεταφέρετε σε σακούλα κορνέ και γαρνίρετε τα cupcakes.



Πηγή - sidagi.gr