ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινά μπριζολάκια με τζίντζερ, σόγια, κόλιανδρο και μέλι


Μία λαχταριστή συνταγή που πρέπει όλοι να δοκιμάσετε

Προετοιμασία 15΄
Αναμονή 15΄ + 2 ώρες
Μαγείρεμα περίπου 20΄


 

Υλικά για 4 μερίδες
  • 1.200 γρ. μπριζολάκια από χοιρινό λαιμό, πάχους περίπου 1 εκ.
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο θέλουμε)
  • 1 κομμάτι περίπου 3 εκ. τζίντζερ, τριμμένο, ή 1 κουτ. γλυκού σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 4 - 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 100 ml σάλτσα σόγιας (προτιμάμε βιολογική)
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι, τριμμένο

Εκτέλεση
  • Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το τζίντζερ, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και το πιπέρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά. 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξίδι, το μέλι και τη σάλτσα σόγιας. 
  • Μετά από 4 λεπτά και αφού το μείγμα έχει αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. 
  • Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα μπριζολάκια και τα περιχύνουμε με το μείγμα. 
  • Τα αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο, γυρίζοντάς τα όσο το δυνατόν πιο συχνά ώστε να «πιάσει» παντού η μαρινάδα.
  • Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, στραγγίζουμε τα μπριζολάκια ελαφρώς από τη μαρινάδα και τα βάζουμε στο καυτό σκεύος (αν χωράνε, διαφορετικά ψήνουμε σε 2 δόσεις). 
  • Κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη. 
  • Ψήνουμε για 5 - 8 λεπτά σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά όση μαρινάδα χρειάζεται για να «καραμελώσει» το κρέας. 
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. 
  • Ψήνουμε για άλλα 5 - 8 λεπτά. 
  • Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν έχουν ψηθεί και αποσύρουμε, διαφορετικά προσθέτουμε λίγη μαρινάδα επιπλέον και ψήνουμε για λίγο ακόμη.

Συνοδεύουμε με ψητές ή τηγανητές πατάτες


Πηγή - γαστρονόμος