ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπισκότα με κεφαλοτύρι και ζαμπόν


Ένα ορεκτικό που θα σας ξετρελάνει.









Yλικά
  • 175 γρ. αλεύρι
  • 45 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 170 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

~ ¤ ~
Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. 
  • Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τα δυο είδη αλεύρου, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το πιπέρι. 
  • Προσθέτουμε τα 150 γρ. κεφαλοτύρι και το ζαμπόν. 
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (κρατώντας 2 κουτ. σούπας για το άλειμμα) και ζυμώνουμε καλά. 
  • Απλώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. 
  • Ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού. 
  • Κόβουμε με κουπ πατ σε όποιο σχήμα θέλουμε. 
  • Απλώνουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. 
  • Αλείφουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. 
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου


Πηγή - ethnos.gr