ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανιτές ροδέλες κρεμμυδιού με κουρκούτι μπύρας


Ένα φανταστικό ορεκτικό που θα σας ξετρελάνει.



Χρόνος Προετοιμασίας 10' και επιπλέον 30' στο ψυγείο





Υλικά
  • 2 κρεμμύδια ξερά και γλυκά, καθαρισμένα
  • 720 ml μπίρα ή 3 φλ.τσ.
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 300 ml. λάδι canola
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι 1/2 κ.γ. για τα κρεμμύδια και 1/2 κ.γ. για το κουρκούτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ. για τα κρεμμύδια και 1/4 κ.γ. για το κουρκούτι

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού περίπου.
  • Τοποθετούμε σε ένα μπόλ τις ροδέλες του κρεμμυδιού, 2 φλ.τσ. μπύρα, το ξύδι, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι. 
  • Καλύπτουμε το μπόλ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. 
  • Δέν το αφήνουμε στο ψυγείο για περισσότερο απο δύο ώρες γιατί κινδυνεύουμε να μαλακώσουν αρκετά οι ροδέλες του κρεμμυδιού.
  • Βάζουμε αρκετό λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα.Φροντίζουμε να βάλουμε τόσο λάδι ώστε να καλύπτει τις ροδέλες και να δημιουργεί βάθος 5 εκ. περίπου.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και περιμένουμε να κάψει το λάδι.
  • Βγάζουμε το μπόλ με τα κρεμμύδια απο το ψυγείο και τα στραγγίζουμε.Τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
  • Στο μεταξύ φτιάχνουμε και το κουρκούτι.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και τα 3/4 φλ.τσ. της υπόλοιπης μπύρας.Ανακατεύουμε και προσθέτουμε με ένα κουταλάκι και την υπόλοιπη μπύρα.
  • Παίρνουμε την κάθε ροδέλα κρεμμυδιού και τη βυθίζουμε στο κουρκούτι.
  • Τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα οι ροδέλες και να γίνουν τραγανές.


Πηγή - cookbox.gr