Χρόνος Προετοιμασίας 30'
Υλικά για 6 άτομα
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 20 κ.γ. μαγιονέζα ( 1 φλ.τσ.)
- 15 ml. ελαιόλαδο ( 1 κ.σ.)
- 680 γρ. μοσχάρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
- 230 γρ. μανιτάρια κομμένα στη μέση
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 6 ψωμάκια για σάντουιτς
- 120 γρ. τυρί προβολόνε ( 12 φέτες)
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπόλ αναμιγνύουμε το σκόρδο με τη μαγιονέζα. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το μοσχάρι και μαγειρέυουμε μέχρι το κρέας να πάρει χρώμα αλλά να μην έχει μαγειρευτεί πλήρως.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να μαγειρευτεί πλήρως το κρέας.
- Αποσύρουμε απο τη φωτιά, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ανοίγουμε στη μέση τα ψωμάκια και αλείφουμε τη μια πλευρά με το μίγμα της μαγιονέζας.
- Συνεχίζουμε καλύπτοντας τη μαγιονέζα με το μίγμα κρέατος που έχουμε μαγειρέψει. Τέλος καλύπτουμε το μίγμα με δύο φέτες τυρί.
- Κλείνουμε με το υπόλοιπο μισό του ψωμιού και ψήνουμε το σάντουιτς μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα ψωμάκια και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr