ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπράουνις με σταγόνες σοκολάτας

Δεν υπάρχουν πιο νόστιµα και εύκολα μπράουνις! Γίνονται γρήγορα χωρίς μίξερ!


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά





Υλικά για 4-6 άτομα (16 τεμ)
  • 140 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο λιωμένο
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 75 γραμμάρια άγλυκο κακάο κοσκινισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 65 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 60 ml γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 85 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας


~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Προθερμάνετε το φούρνο σε 165 βαθμούς και τοποθετήστε το ράφι στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. 
  • Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο ένα ταψί τετράγωνο 20 εκατ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο (μπορείτε να λιώσετε και το βούτυρο και στο φούρνο μικροκυμάτων). 
  • Αφαιρέστε το βούτυρο από τη φωτιά και ρίχνουμε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. 
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κοσκινισμένο κακάο και τη ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και γυαλιστερό μείγμα. 
  • Έπειτα προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ένα - ένα τα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά. 
  • Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, σταγόνες σοκολάτας. 
  • Τέλος προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε πολύ καλά με τη σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα
  • Χύστε το μείγμα στο ταψί και λειαίνετε το μείγμα με μια σπάτουλα. 
  • Ψήστε για περίπου 28-30 λεπτά. 
  • Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει καλά. 
  • Με αυτό τον τρόπο τα μπράουνις θα κοπούν πολύ εύκολα.


Πηγή - sidagi.gr