ΜΕΝΟΥ

Pages

Cheese-cake καλοκαιρινό με μαρμελάδα σύκο




Ένα εντελώς διαφορετικό version του cheese cake που θα σας ξετρελάνει.









Υλικά
Για τη βάση
  • 250 γραμ. φιστίκι Αιγίνης ωμό
  • 80 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γραμ. ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα
  • 600 γραμ. τυρί Philadelphia
  • 200 γραμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη
  • 60 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • Και για την κάλυψη
  • 1 κιλό σύκα καθαρισμένα
  • 250 γραμ.ζάχαρη
  • ½ λάιμ

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και κατεβάζουμε από την φωτιά. 
  • Προσθέτουμε την ψίχα από το φιστίκι καλά τριμμένη, (για ακόμα πιο ψιλό φιστίκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μηχανή που τρίβετε τον καφέ αν διαθέτετε) και την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
  • Στρώνουμε στο ταψί του φούρνου χαρτί αντικολλητικό, και τοποθετούμε ένα τσέρκι 20 εκατοστών, το γεμίζουμε με το μείγμα και πατάμε καλά για να γίνει μια κρουστή βάση. 
  • Ψήνουμε σε 160 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το τυρί και την άχνη ελαφρά και τέλος προσθέτουμε την κρέμα. 
  • Όταν το μείγμα μας γίνει ομογενές, το στρώνουμε πάνω από την βάση φιστικιού καλά με μία σπάτουλα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
  • Τέλος σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα σύκα κομμένα στα τέσσερα με την ζάχαρη για 40 λεπτά περίπου και στα τελευταία λεπτά προσθέτουμε το χυμό μισού λάιμ.
  • Όταν η μαρμελάδα κρυώσει σκεπάζουμε το γλυκό μας και σερβίρουμε. Την υπόλοιπη μαρμελάδα την αποθηκεύουμε στο ψυγείο.


Πηγή - Cheese-cake καλοκαιρινό