¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 6΄- 8΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Το ιδιαίτερο άρωμα του μανταρινιού, απαιτεί στα ποτήρια ξηρά, κοφτερά κρασιά από λευκές αρωματικές ποικιλίες: Μοσχάτα και Gewürztraminer.
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες από κεφάλια, ουρές, κελύφη και εντεράκια
- 2 μικρά κινέζικα λάχανα, χοντροκομμένα
- 70 ml χυμός μανταρινιού
- 70 ml sweet chili sauce
- 40 ml σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- φέτες από 2 μανταρίνια (αφαιρούμε όσο μπορούμε τις μεμβράνες)
- η φλούδα από 1 μανταρίνι, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το χοντροκομμένο λάχανο και το ζεματίζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Το στραγγίζουμε.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό μανταρινιού, τη sweet chilli sauce, τη σόγια και το τζίντζερ.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1/2 λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζουμε από το τηγάνι.
- Ρίχνουμε το λάχανο, τις φέτες μανταρινιού, τη φλούδα και το κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Αλατίζουμε με μέτρο και καρυκεύουμε με λίγο πιπέρι.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρώς, προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε άλλο 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου