¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινή πανσέτα χωρίς δέρμα και κόκκαλο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 20 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 1 κουταλάκι του γλυκού, κοφτό, κόκκινο καυτερό πιπέρι
- 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι
- 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
- 1 φλιτζάνι κέτσαπ
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο
Διαδικασία
- Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρόλι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα.
- Αν θέλετε η σάλτσα να γίνει πιο πηχτή, αφήστε τη λίγο περισσότερο στη φωτιά. Περάστε την σάλτσα από ένα multi και σουρώστε.
- Μαρινάρετε την πανσέτα στη σάλτσα bbq για 24 ώρες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου