¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 1 ώρα, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Ελαφριά και πικάντικη, αυτή η σαλάτα με χόρτα νοστιμίζει απίστευτα με το λαδολέμονο με αβοκάντο.
Υλικά
- 1 κιλό ανάμεικτα χόρτα, ό,τι βρούμε στον μανάβη ή στη λαϊκή (ραδίκια, ραδίκια «ιταλικά» με τα πορφυρά κοτσάνια, λάπαθα, τσουκνίδες, σέσκουλα, ζοχούς, βρούβες κ.ά.)
- 120 ml ελαιόλαδο
- 80 ml χυμός λεμονιού
- 1 μέτριο, ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο
- 100 γρ. ελιές θρούμπες, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
- 1 μικρή κόκκινη πιπερίτσα τσίλι (ή όσο αντέχουμε), πολύ ψιλοκομμένη
- τα φύλλα από 4 κλαράκια θυμάρι ή 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Καθαρίζουμε καλά τα χόρτα, ανάλογα με το είδος τους: π.χ. καθαρίζουμε βρούβες, ραδίκια και ζοχούς από σκληρές άκρες και μαραμένα ή σκληρά ή κίτρινα φύλλα. Πλένουμε ξεχωριστά κάθε είδος, τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε διαδοχικά, σε άφθονο αλατισμένο νερό: πρώτα τους ζοχούς και τα ραδίκια που είναι σκληρότερα, έπειτα τα σέσκουλα και τις βρούβες, κ.ο.κ.
- Βράζουμε τα σκληρότερα χόρτα για 12-15 λεπτά και τα τρυφερότερα μέχρι 8-10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.
- Σε ένα μπολ λιώνουμε με πιρούνι το αβοκάντο και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τις ελιές, την πιπερίτσα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα στα χόρτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου