¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 120΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- Φύλλα για πίτα
- 120 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 ξινά μήλα τριμμένα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 φλ. σταφίδες μαύρες
- 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
- ¼ φλ. ξύδι
- ¼ φλ. μηλόξυδο
- ½ κ.τ.γ. γαρύφαλο
- ½ κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο
- ½ κ.τ.γ. κανέλα
- ½ κ.τ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κ.τ.σ. ρούμι
Για τα φύλλα
- 60 γρ. βούτυρο
Διαδικασία
- Τοποθετούμε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να σιγοβράσει για 1 ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Όταν είναι έτοιμο το μίγμα κιμά, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Τοποθετούμε σε μια φόρμα τα μισά φύλλα για την πίτα, αφού τα έχουμε αλείψει με το βούτυρο.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα κιμά προσέχοντας να απλωθεί ομοιόμορφα παντού.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα αλείψουμε ένα ένα με το βούτυρο.
- Χαράσσουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200-250 βαθμούς για 1 ώρα.
- Σερβίρεται ζεστή.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου