¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 130΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 1 κιλό μελιτζάνες
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
- ½ κ.γ. πάπρικα
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψημένη και ψιλοκομμένη
- 2 ντομάτες , ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, λευκό, ψιλοκομένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 μοσχολέμονο, χυμό
- 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού μηλόξιδο με στέβια*
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C .
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε σε ταψί και τις ψήνουμε για 60 περίπου λεπτά.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο, τις κόβουμε στη μέση και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
- Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα της μελιτζάνας και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, πάπρικα, μπούκοβο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, την πιπεριά, την ντομάτα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό μοσχολέμονου και την κρέμα βαλσάμικου μηλόξιδο* και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Περιχύνουμε τη μελιτζανοσαλάτα με τη βινεγκρέτ, προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται, και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε το μπολ με καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο για 60 τουλάχιστον λεπτά, να ανακατευτούν τα αρώματα και σερβίρουμε.
* κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου