¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 3 νεκταρίνια, ώριμα
- 25 γρ. βούτυρο
- 180 ml κρασί λευκό, γλυκό, Σάμου
- 40 γρ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 2-3 ξυλαράκια κανέλας
- 1-2 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 λοβό βανίλιας
- 50 ml νερό
- φύλλα μέντας, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Κόβουμε τα νεκταρίνια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Σε ένα πυρίμαχο βαθύ σκεύος τοποθετούμε τα νεκταρίνια με την εσωτερική πλευρά προς τα πάνω.
- Αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια από τα νεκταρίνια και στη συνέχεια τα περιχύνουμε με το κρασί.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε τα νεκταρίνια.
- Ρίχνουμε διάσπαρτα τα ξυλάκια κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το λοβό βανίλιας στη μέση, αφαιρούμε τα σποράκια και τα ρίχνουμε στο ταψί. Αφήνουμε στο ταψί και τη φλούδα.
- Ρίχνουμε 50 ml νερό, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τα νεκταρίνια για 25-30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με τα φύλλα μέντας και τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου