ΜΕΝΟΥ

Pages

Φιλέτο κοτόπουλου με µυρωδικά και σάλτσα λεµονιού

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νίκη Χρυσανθίδου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 12΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Με προετοιμασία 20 λεπτών και ψήσιμο 12΄, υπέροχο γεύμα στη στιγμή!

Υλικά
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, περίπου 250 γρ. το καθένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωµένες (ή όσο σκόρδο µάς αρέσει)
  • χυµός από 1 - 2 λεµόνια (ανάλογα µε το πόσο ξινό θέλουµε το φαγητό)
  • ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο και κατά προτίµηση βιολογικό
  • τα φύλλα και τα τρυφερά κλωνάρια από 1/2 µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένα
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου θυµαριού + 1 κουτ. σούπας «φύλλα» φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκοµµένα (σε µεγάλα σούπερ µάρκετ. Εναλλακτικά, βάζουμε 1 κουτ. γλυκού θυµάρι + 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ξερά, κοπανισµένα)
  • 1 κουτ. σούπας µουστάρδα, προτιµότερο πικάντικη
  • αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Διαδικασία
  • Σε ένα µπολ ανακατεύουµε καλά µε το σύρµα το µισό ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυµό και το ξύσµα λεµονιού, όλα τα µυρωδικά, τη µουστάρδα, αλατοπίπερο και 120 - 140 ml νερό. 
  • Ζεσταίνουµε ένα µεγάλο τηγάνι, κατά προτίµηση αντικολλητικό, σε δυνατή φωτιά και, µόλις κάψει καλά, βάζουµε το µισό από το υπόλοιπο λάδι (20 ml) και τα 2 φιλέτα κοτόπουλου. 
  • Μετριάζουµε τη φωτιά και ψήνουµε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή µέχρι να ροδίσουν καλά και οµοιόµορφα. 
  • Προσθέτουµε το µισό µείγµα του µπολ, δυναµώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για άλλα 4 - 5 λεπτά ή µέχρι να γίνει το κοτόπουλο στο εσωτερικό του και να δέσει κάπως η σάλτσα. 
  • Βγάζουµε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το διατηρούµε ζεστό (π.χ. σε ζεστό φούρνο). 
  • Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία µε τα υπόλοιπα υλικά. 
  • Σερβίρουµε το κοτόπουλο µε τη σάλτσα και συνοδεύουµε µε πουρέ πατάτας ή ρύζι, µαρουλοσαλάτα και πράσινες ελιές.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου