¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Η περουβιανή σάλτσα ταιριάζει με ψάρι, κρέας ή πουλερικά ή μέσα σε πίτα για σουβλάκι (αντί για τζατζίκι).
Υλικά
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πιπεριά κέρατο
- 1 καυτερή πιπερίτσα (αν θέλουμε)
- 1 μεγάλη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 200 ml ελαιόλαδο
- 100 ml ξίδι από κόκκινο κρασί (ή χυμός λάιμ, αν προτιμάμε)
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτα). Λιώνουμε το σκόρδο. Βάζουμε τα λαχανικά, το μαϊντανό και το σκόρδο σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και η σάλτσα είναι… έτοιμη!
- Τη σερβίρουμε με ψάρι, κρέας ή πουλερικά, ενώ είναι εξαιρετική μέσα σε πίτα για σουβλάκι (αντί για τζατζίκι).
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου