¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία ??΄, Μαγείρεμα 1-1½ ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 400 γρ. κρεμμύδια κοκκάρια
- 15 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 1 μέτριο χταπόδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 ml κόκκινο κρασί
- 3 φύλλα δάφνη
- 10 κόκκοι μαύρο πιπέρι
- 1 κόκκος μπαχάρι
- 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
- 1 αστεροειδές γλυκάνισο
- 4 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2 κ.σ. παλαιωμένο ξύδι
- αλάτι
Διαδικασία
- Ζεματίζετε τα κοκκάρια και στη συνέχεια τα καθαρίζετε προσεκτικά.
- Καθαρίζετε και κόβετε ένα μέτριο χταπόδι. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το χταπόδι με λίγο ελαιόλαδο Τα σβήνετε με το κρασί και το ξύδι.
- Προσθέτετε το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, τον πελτέ, τα δαμάσκηνα, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, το αστεροειδές γλυκάνισο και τις τομάτες.
- Σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι του και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1-1 1/2 ώρες περίπου.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου