¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 8 αυγά
- 5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 5 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 400 γρ. λουκάνικο, χοιρινό, φρέσκο
- 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 5 γρ. μαραθόσπορο
- 125 γρ. ξινομυζήθρα
- 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τον μαϊντανό, τον βασιλικό και αλατίζουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το λουκάνικο αρχικά και ύστερα το κρεμμύδι, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε τη γραβιέρα πάνω από τα αυγά στο τηγάνι.
- Βυθίζουμε την ξυνομυζήθρα και τα ντοματίνια μέσα στο τηγάνι.
- Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να γίνει η ομελέτα αλλά να παραμείνει ζουμερή στο εσωτερικό της.
Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου