¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή/Μαρινάρισμα 24 ώρες, Μαγείρεμα 2½ ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα
- 1 λίτρο κόκκινο κρασί
- 20 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 1 μάτσο σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένο
- 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 μάτσο δεντρολίβανο
- ¼ κ. γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
- Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο-σέλερι, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τα δαμάσκηνα και το κρέας και τα περιχύνουμε με το κόκκινο κρασί.
- Σκεπάζουμε το σκεύος με διάφαν μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν για 24 ώρες. Όταν συμπληρωθεί αυτός ο χρόνος, βγάζουμε το κρέας και το σκουπίζουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας για μερικά λεπτά
- Στη συνέχεια προσθέτουμε στη μαρινάδα αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε το σκεύος, αφήνουμε να πάρει βράση και τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2,5 ώρες.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου