¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Σερβίρουμε το σαγανάκι με πράσινη σαλάτα από ρόκα και φύλλα κάρδαμου.
Υλικά
- 4 ισόπαχες φέτες λαδοτύρι Μυτιλήνης, 150 γρ. η καθεμία, ή μια εκλεκτή γραβιέρα της αρεσκείας μας
- 100 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα στον φούρνο για 3-4 λεπτά στους 180°C
- 4 γεμάτες κουτ. σούπας μαρμελάδα λεμόνι ή πορτοκάλι
- 30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- χυμός από 1/2 λεμόνι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το γκριλ και στερεώνουμε τη σχάρα σε ένα από τα ψηλότερα ράφια.
- Σε αντικολλητικό ταψάκι απλώνουμε τις φέτες τυριού και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι απλώς να καραμελώσει η ζάχαρη.
- Παράλληλα, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με τον χυμό λεμονιού και το τζίντζερ.
- Βγάζουμε τις φέτες από τον φούρνο, τις μοιράζουμε σε πιάτα και τις αλείφουμε με την αραιωμένη μαρμελάδα.
- Σκορπίζουμε το κουκουνάρι, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου