¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Μανώλης Θλιβερός
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 150 γρ. μαγιονέζα έτοιμη (σπιτική ή του εμπορίου)
- 5 κουτ. σούπας μουστάρδα, προτιμότερο καυτερή
- 1 κουτ. σούπας ξίδι της αρεσκείας μας
- χυμός από 1/2 λεμόνι (ή όσο λεμόνι μας αρέσει)
- 1 σκελίδα σκόρδο (αν θέλουμε)
- 1 γεμάτο κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι ή εστραγκόν ή λουίζα, τριμμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Αν μας αρέσει το σκόρδο, το λιώνουμε, αλλιώς «περνάμε» την επιφάνεια του μπολ με τη σκελίδα, ίσα να αρωματιστεί λίγο.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
- Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
- Διατηρείται στο ψυγείο σε βάζο με καπάκι για 1 εβδομάδα.
Συνοδεύει
- Ψάρια ψητά και βραστά, ψαρομπίφτεκα και τηγανιτές πατάτες.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου