¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη παρασκευή που θα λατρέψουν τα ψητά αλλά και τα τηγανητά θαλασσινά μας.
Υλικά
- 1 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα Maille fine
- 2 κουτ. σούπας γλυκιά τσίλι σος (sweet chilli sauce – σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα -κοντά στη σόγια και στη τεριγιάκι σος)
- 1 κουτ. σούπας σόγια σος
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το άρωμα)
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι ή με το σύρμα.
- Βάζουμε το ντιπ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να σφίξει λίγο και να «δέσουν» οι γεύσεις.
Συνοδεύουμε σε
- ψητά και τηγανητά θαλασσινά (καλαμαράκια, γαρίδες, καραβίδες κ.λπ.).
- Ταιριάζει επίσης με φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα ή στον ατμό.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου