¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 20΄- 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 4 τσιπούρες (περίπου 250 - 300 γρ. η καθεμιά), καθαρισμένες
- 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 πατάτες ( καθαρισμένες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 μπρόκολο (τα μπουκετάκια), πλυμένα
- 2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
- 4 - 5 κλωναράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
- 2 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
- 8 αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα στη μέση
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Διαδικασία
- Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε τις τσιπούρες, ανάμεσά τους τα δαμάσκηνα, τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί.
- Περιχύνουμε με το μίγμα τις τσιπούρες και τις ψήνουμε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά.
ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟ ΒΡΑΣΕΙ ΣΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΨΑΡΙ
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου