¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 700 γρ. κολοκύθα
- 500 γρ. ρύζι για ριζότο
- 4 φέτες προσούτο
- 12 αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
- 100γρ αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 1 lt ζωμός κοτόπουλου
- 1 φλιτζ. τσ. κρασί λευκό
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Μερικά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. παρμεζάνα
- Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα από την φλούδα και τα σπόρια και την κόβουμε σε κυβάκια.
- Ψήνουμε το προσούτο στο φούρνο μέχρι να γίνει τραγανό.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα και τον αρακά και σοτάρουμε για αλλά δυο λεπτά, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι ο κόκκος του να γίνει διάφανος. Βάζουμε και τα δαμάσκηνα.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί. Ρίχνουμε ένα φλιτζ. τσαγιού από το ζεστό ζωμό και αφήνουμε να απορροφηθεί από το ρύζι, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε άλλο ένα φλιτζ. τσαγιού ζωμό και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να βράσει και να χυλώσει το ριζότο.
- Λίγα λεπτά πριν το αποσύρουμε προσθέτουμε το βασιλικό . Εκτός φωτιάς, ανακατεύουμε με το βούτυρο και το τυρί και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σπάμε το τραγανό προσούτο σε μικρότερα κομμάτια και το ανακατεύουμε απαλά με το ριζότο.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου