ΜΕΝΟΥ

Pages

Vitamin W


Το στιβαρό ουίσκι «μαλακώνει» με λίγο πορτοκάλι και ισορροπεί με ανγκοστούρα. Ένα κοκτέιλ γλυκόπιοτο, αρωματικό και φρουτώδες.







Συνταγή : Μαρία Κ
Μερίδες : για 1 ποτήρι
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 8 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 50 ml ουίσκι
  • 50 ml φυσικός χυμός πορτοκαλιού
  • 20 ml σιρόπι ζάχαρης (το φτιάχνουμε χτυπώντας στο μούλτι 1/2 φλιτζάνι νερό με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Από την ποσότητα αυτή παίρνουμε μόνο όσο λέει η συνταγή και το υπόλοιπο το διατηρούμε για άλλη χρήση. Μπορούμε φυσικά να φτιάξουμε και μεγαλύτερη ποσότητα, φροντίζοντας η ποσότητα νερού και ζάχαρης να είναι 1:1)
  • 4 - 5 σταγόνες Angostura bitters (είναι ένα συμπυκνωμένο ελιξίριο από διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά που χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά κοκτέιλ αλλά και σε σάλτσες φαγητών, για να τα αρωματίσει. Το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε κάβες)


Εκτέλεση
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά στο σέικερ μαζί με άφθονο πάγο και σουρώνουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι με παγάκια. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με 1 φέτα πορτοκάλι (να είναι ακέρωτο).

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου