ΜΕΝΟΥ

Pages

Παναρισμένο στήθος κοτόπουλου, μαριναρισμένο σε χυμό λεμονιού και δενδρολίβανο

Μία φαντασική συνταγή για τους λάτρεις του κοτόπουλου


Χρόνος Προετοιμασίας 45' και επιπλέον 2 ώρες για το μαρινάρισμα





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 120 ml. γάλα
  • 120 ml. λάδι canola
  • 2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
  • 60 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 3/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν για τη μαρινάδα και 1/4 κ.γ. για το πανάρισμα
  • 3 αυγά
  • 180 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 100 γρ. δημητριακά ολικής άλεσης ή απλά corn flakes θρυμματισμένα
  • 60 γρ. πεκορίνο τριμμένο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη μαρινάδα:
  • Βάζουμε σε ένα μπόλ το γάλα, τη μισή ποσότητα απο το λάδι, το χυμό του λεμονιού, το δενδρολίβανο, το σκόρδο, το ξύσμα του λεμονιού, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι. 
  • Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Φροντίζουμε η μαρινάδα να καλύπτει καλά το κοτόπουλο. 
  • Καλύπτουμε το μπόλ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. 
  • Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαρινατιστεί για 2-6 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στην πρώτη θέση.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με το καλαμποκάλευρο, τα δημητριακά, το πεκορίνο, αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο απο τη μαρινάδα. 
  • Το βυθίζουμε στο χτυπημένο αυγό και αμέσως μετά στο μίγμα απο το καλαμποκάλευρο. 
  • Τοποθετούμε το παναρισμένο κοτόπουλο στο ταψί. 
  • Αφήνουμε το κοτόπουλο να σταθεί για 15 λεπτά πρίν το ψήσουμε.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου