ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με κοτόπουλο, καλαμπόκι και ντοματίνια


Λαχταριστή και δροσερή σαλάτα με απλά υλικά για όλες τις ώρες


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου 800 γραμμαρίων ψητά κομμένα σε κύβους
  • 2 μεγάλα μήλα, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • ½ φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές τριμμένη μπλε τυρί (προαιρετικά)
  • Αλατοπίπερο
  • Φύλλα μαρουλιού
  • Λεπτές φέτες μήλου για το γαρνίρισμα


Για το κοτόπουλο
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο των 800 γραμμάριών
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ένα μεγάλο γυάλινο ή κεραμικό μπολ, βάζετε τα κομματάκια κοτόπουλου, τα μήλα, το καλαμπόκι, τα ντοματίνια το σέλινο και τα καρύδια.
  • Σε ένα μικρότερο μπολ από γυαλί, ανακατέψτε μαζί το γιαούρτι και μαγιονέζα.
  • Προσθέστε το μέλι και, αν θέλετε, μπλε τυρί. 
  • Ανακατέψτε να ενωθούν τα υλικά. Ρίξτε τη σως πάνω από μείγμα το κοτόπουλο και ανακατέψτε καλά το κοτόπουλο με τη σως ομοιόμορφα. 
  • Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
  • Γαρνίρετε σε 4 ξεχωριστά πιάτα με φύλλα μαρουλιού και από πάνω την σαλάτα και τις λεπτές φέτες μήλου.

Για το κοτόπουλο
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς. 
  • Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου. 
  • Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα ακουμπάμε στη σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου.
  • Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο.
  • Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 5 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά. 
  • Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα και να ελέγξουμε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του. 
  • Αν δούμε τυχόν ροζέ σημεία στο ψαχνό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου