ΜΕΝΟΥ

Pages

Νηστίσιμες σουπιές φούρνου

Πεντανόστιμο φαγητό για όσους νηστεύουν και όχι μόνο


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 6-7 σουπιές
  • 1 κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα (μεσαία) ψιλοκομμένη
  • μισό ματσάκι μαϊντανό
  • λίγη ρίγανη
  • λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3-4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Καθαρίζουμε από το μελάνι τις σουπιές και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια.
  • Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πλοκάμια.
  • Κατόπιν ρίχνουμε στο τηγάνι και τη ντομάτα, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τα κατεβάζω από τη φωτιά, και ρίχνουμε τη φρυγανιά και γεμίζουμε τις σουπιές.
  • Με μία οδοντογλυφίδα καρφιτσώνουμε εκεί που τελειώνει η γέμιση για μη χυθεί κατά το ψήσιμο.
  • Έπειτα σε ένα πυρέξ, τοποθετούμε τις σουπιές γυρίζοντας προς το γυαλιστερό τους μέρος προς τα πάνω, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι λάδι, 1 φλιτζάνι λευκό κρασί, μισό φλιτζάνι νερό και λίγο λεμόνι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει το φαγητό στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου