ΜΕΝΟΥ

Pages

Πουρές απο λευκά καρότα και πατάτα


Για τους λάτρεις της πατάτας

Χρόνος Προετοιμασίας 30'







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 5 καρότα λευκά ( parsnips) καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 30 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι 2 κ.γ. για τα λαχανικά και 1/2 κ.γ. για τον πουρέ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/8 κ.γ.
  • σχοινόπρασο 1 κ.σ. ψιλοκομμένο
  • 1/8 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε τα καρότα και τις πατάτες σε μια κατσαρόλα. 
  • Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να σκεπάσει τα λαχανικά και προσθέτουμε 2 κ.γ. αλάτι. 
  • Βράζουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπόλ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι. 
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι και συνεχίζουμε την επεξεργασία με το πιρούνι μέχρι να ομοιογενοποιηθεί ο πουρές. 
  • Προσθέτουμε το μαιντανό, το σχοινόπρασο και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου