ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι με φρέσκα μύδια & μυρωδικά


Μία συνταγή του Βασίλη Καλλίδη








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 1 πακέτο ΜΙSKO Σπαγγετίνη Νο 10

Για το πέστο:
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζάνι βασιλικό
  • 1/2 φλιτζάνι ρόκα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. ξινομυζήθρα
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μακαρονάδα:
  • 8 ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό μύδια καθαρισμένα με το κέλυφος
  • 1 σφηνάκι σούμα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα από το μαϊντανό, το βασιλικό και τη ρόκα και τα βάζουμε σε μπλεντεράκι. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, την κάπαρη, την ξινομυζήθρα και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. 
  • Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα το σκόρδο ψιλοκομμένο. 
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και αφού τα τσιγαρίσουμε για 1 λεπτό στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια. 
  • Σβήνουμε με τη σούμα (προσέχοντας τη φλόγα που θα βγάλει όταν καεί το αλκοόλ) και αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαγειρευτούν με σκεπασμένο τηγάνι μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια. 
  • Πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν κατά το μαγείρεμα. 
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες μας, και δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα μύδια και τα ντοματίνια. 
  • Δεν χρειάζεται να τα στραγγίξουμε τελείως γιατί τα νερά του βρασίματος θα κάνουν πιο νόστιμη τη σάλτσα μας. 
  • Προσθέτουμε αλατοπίπερο και 3-4 κουταλιές από το πέστο που φτιάξαμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.


Δείτε το σχετικό WebTV video : Νόστιμη Γη - Πάρος


Πηγή - Νόστιμη γη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου