ΜΕΝΟΥ

Pages

Chessecake με μαρμελάδα φράουλα

Απολαυστικό και δροσερό γλύκισμα με επικάλυψη μαρμελάδας για όλες τις ώρες







Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 6-8 άτομο.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά

Για το cheesecake
  • 500 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης (2 συσκευασίες)
  • 80 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 600 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (3 συσκευασίες)
  • 170 γραμμάρια ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα (1 κονσέρβα)
  • Χυμό από 4 μεσαία λεμόνια
  • Μαρμελάδα φράουλα για την επικάλυψη
  • Φράουλες κομμένες στη μέση για διακόσμηση

Για την μαρμελάδα φράουλα
  • 1 κιλό φράουλες
  • 1 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
  • Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια προαιρετικά



Εκτέλεση
Για το cheesecake
  • Ρίχνετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν σκόνη. 
  • Στη συνέχεια ρίχνετε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο. 
  • Έπειτα απλώνετε το μείγμα σε φόρμα στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο (24 εκ) και αποθηκεύετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά.
  • Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το τυρί κρέμα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμόνι και χτυπάτε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. 
  • Ρίχνετε το μείγμα στη βάση της μπισκότου και αποθηκεύετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το γλυκό για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Όταν πήξει, απλώνετε πάνω από το cheesecake τη μαρμελάδα φράουλα και διακοσμήστε με ψιλοκομμένες φράουλες.

Για την μαρμελάδα φράουλα
  • Πλένετε καλά τις φράουλες και τις καθαρίζετε από το κοτσάνι τους.
  • Βάζετε όλα τα υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατέψτε τα και αφήστε τα σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 20 λεπτά.
  • Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες.
  • Ανεβάστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για άλλα 5 λεπτά περίπου (η ειδική ζάχαρη με την πηκτίνη χρειάζεται λίγη ώρα βράσιμο). 
  • Κατεβάστε από τη φωτιά και κάντε το τεστ του κρύου πιάτου.
  • Αφήστε τη να κρυώσει λίγο και βάλτε τη σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου