ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρεβίθια σαλάτα με φέτα & βινεγκρετ μελιού

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Μαρία Μπέικα
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 300 γρ. βρασμένα ρεβίθια, βαζάκι ή σπιτικά
  • 100 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 6 φύλλα μαρουλιού
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

Για την vinaigrette μελιού

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s
  • 1 πρέζα αλάτι

Τρόπος παρασκευής
  • Πλένουμε καλά τα λαχανικά και κόβουμε την ντομάτα σε κύβους και τα φύλλα μαρουλιού με το χέρι μας σε χοντροκομμένα κομμάτια.
  • Σε μια σαλατιέρα τοποθετούμε τα μαρούλια, την ντομάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τα ρεβίθια.
  • Ανακατεύουμε απαλά αυτά τα υλικά με ένα κουτάλι και τοποθετούμε στην κορυφή την φέτα.
  • Σε ένα σέικερ βάζουμε όλα τα υλικά για την vinaigrette και τα κτυπάμε να αναμιχθούν καλά.
  • Περιχύνουμε με την vinaigrette την σαλάτα μας, ανακατεύουμε απαλά και δοκιμάζουμε.

Πηγή - chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου