Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα
- 4 μέτρια φινόκιο κομμένα σε λεπτές φέτες
- 5 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 πράσινο μήλο ψιλοκομμένο σε φέτες
- 1 κουταλιά του γλυκού καπνισμένη μαστίχα με μια πρέζα αλάτι
- 2/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Λίγο άνηθο για πασπάλισμα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για 2 λεπτά περίπου σε δυνατή εστία μέχρι να πάρει χρώμα.
- Ρίχνουμε τις λεπτές φέτες φινόκιο σε παγωμένο νερό για 5 λεπτά για να σφίξουν, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε.
- Τις βάζουμε μαζί με το ψιλοκομμένο μήλο σε ένα μπολ σερβιρίσματος ή σε πιατέλα.
- Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το αλατοπίπερο και τη σκόνη μαστίχας. Ενώ χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα, προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να γίνει απαλή και κρεμώδης.
- Πασπαλίζουμε το φινόκιο με το κατίκι και το καβουρδισμένο κουκουνάρι, λίγο άνηθο και περιχύνουμε με τη σάλτσα μελιού και μαστίχας.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου