ΜΕΝΟΥ

Pages

Ομελέτα με μπέικον και γραβιέρα


Ομελέτα με μπέικον και γραβιέρα για τη δουλειά (ιδανική για σάντουιτς)


Χρόνος παρασκευής 40΄
Χρόνος προετοιμασίας





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • Για 8 άτομα
  • 16 αυγά
  • 350 γρ. μπέικον ή γαλοπούλα σε φέτες
  • 150 γρ. Χωριό Γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης τριμμένη
  • 400 ml γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε χωρίς λάδι ή βούτυρο, το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μπέικον με τους ζωμούς του από το τηγάνι, τα 2/3 από τη Χωριό Γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.

Πηγή - minervahorio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου