ΜΕΝΟΥ

Pages

Αυγά με σέσκουλα και παρμεζάνα ψητά στο φούρνο!

Μία νόστιμη και λαχταριστή συνταγή.


Χρόνος Προετοιμασίας 30'







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 20 γρ. βούτυρο για τη φόρμα ψησίματος
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φέτες
  • σέσκουλα περίπου 10 φύλλα χοντροκομμένα
  • 130 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 ντομάτα ξεσποριασμένη κομμένη σε κύβους
  • 4 αυγά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα ψήσουμε το φαγητό μας.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε περίπου για 1 λεπτό. 
  • Προσθέτουμε τα σέσκουλα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα σέσκουλα, περίπου για 8-10 λεπτά. 
  • Προσέχουμε αν η κατσαρόλα αρχίσει να στεγνώνει να προσθέσουμε λίγο νερό όχι όμως πολύ για να μην μείνει το φαγητό μας με υγρά.
  • Ανακατεύουμε το μισό τυρί και την μισή ντομάτα και τα πασπαλίζουμε ομοιόμορφα στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει. 
  • Σπάμε από πάνω τα 4 αυγά και πασπαλίζουμε και πάλι με το υπόλοιπο τυρί και την ντομάτα γύρω γύρω από τα αυγά. 
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε στο φούρνο να ψηθούν μέχρι τα ασπράδια των αυγών να είναι εντελώς έτοιμα για περίπου 15-20 λεπτά. 
  • Βγάζουμε τα αυγά από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και μετά τα σερβίρουμε πάνω σε μια στρώση από σέσκουλα.

Πηγή - cookbox.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου