Χρόνος Προετοιμασίας 30'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 20 γρ. βούτυρο για τη φόρμα ψησίματος
- 50 ml. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φέτες
- σέσκουλα περίπου 10 φύλλα χοντροκομμένα
- 130 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 ντομάτα ξεσποριασμένη κομμένη σε κύβους
- 4 αυγά
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα ψήσουμε το φαγητό μας.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε περίπου για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα σέσκουλα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα σέσκουλα, περίπου για 8-10 λεπτά.
- Προσέχουμε αν η κατσαρόλα αρχίσει να στεγνώνει να προσθέσουμε λίγο νερό όχι όμως πολύ για να μην μείνει το φαγητό μας με υγρά.
- Ανακατεύουμε το μισό τυρί και την μισή ντομάτα και τα πασπαλίζουμε ομοιόμορφα στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει.
- Σπάμε από πάνω τα 4 αυγά και πασπαλίζουμε και πάλι με το υπόλοιπο τυρί και την ντομάτα γύρω γύρω από τα αυγά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε στο φούρνο να ψηθούν μέχρι τα ασπράδια των αυγών να είναι εντελώς έτοιμα για περίπου 15-20 λεπτά.
- Βγάζουμε τα αυγά από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και μετά τα σερβίρουμε πάνω σε μια στρώση από σέσκουλα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου