ΜΕΝΟΥ

Pages

Παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα

Παραδοσιακοί λουκουμάδες



Χρόνος παρασκευής 35΄
Χρόνος προετοιμασίας 40΄







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 30 άτομα
  • ¼ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 γρ. μαγιά
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό για το τηγάνισμα
  • μέλι
  • κανέλα σε σκόνη για το πασπάλισμα




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το νερό, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό και έχει ήδη διαλυμένη μέσα του τη μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
  • Σκεπάζουμε το χυλό με μια πετσέτα και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 περίπου λεπτά.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό να ζεσταθεί καλά.
  • Με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε μίγμα και το ρίχνουμε στο Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό. Κάθε φορά πριν επαναλάβουμε τη διαδικασία, βουτάμε το κουτάλι στο νερό.
  • Μόλις οι λουκουμάδες πάρουν χρυσαφί χρώμα, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
  • Πριν κρυώσουν οι λουκουμάδες τους περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.


Πηγή - minervahorio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου