ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανητό και φουρνιστό κοτόπουλο


Μια συνταγή για όσους δε φοβούνται να φάνε κάτι με περισσότερες θερμίδες.


Χρόνος Προετοιμασίας 50' και επιπλέον 1 βράδυ στο ψυγείο







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 8 μπούτια κοτόπουλο ή μηρούς
  • Αλάτι χοντρό περίπου 1/2 κ.σ.
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γ. σπόρους σέλινου
  • 120 γρ. βούτυρο



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε 2-3 φλιτζάνια νερό διαλύουμε το χοντρό αλάτι και τοποθετούμε μέσα σε αυτό το κοτόπουλο. Στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα άλλο μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.
  • Την επόμενη ημέρα στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Σε μια καθαρή σακούλα βάζουμε το αλεύρι, τους σπόρους σέλινου, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη σακούλα την κλείνουμε και ανακινούμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να αλευρωθεί καλά το κοτόπουλο μας.
  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και αφού κάψει, τινάζουμε το κοτόπουλο ώστε να αποβάλει το περισσευούμενο αλεύρι και το βάζουμε στο τηγάνι ώστε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  • Μεταφέρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά.
  • Απολαύστε τραγανό πεντανόστιμο κοτόπουλο.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου