ΜΕΝΟΥ

Pages

Κέϊκ καρύδας με κράνμπερρις, σιρόπι λάϊμ & λεμόνι

Ενα γλύκισμα από την Ιωάννα Σταμούλου










~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για μακρόστενη φόρμα 25 x 10εκ.
  • 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 200 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από 2 λάιμ
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 4 κ.σ. κράνμπερις
  • 1 κ.σ. κράνμπερις (για σερβίρισμα)
  • 1-2 κ.σ. καρύδα τριμμένη (για διακόσμηση)

Για το σιρόπι:
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Χυμό από 2 λάιμ
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. 
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, σπρώχνοντας, με μια πλαστική σπάτουλα, προς τα κάτω τα υπολείμματα στα τοιχώματα του κάδου.
  • Ρίχνουμε το ξύσμα από τα λάιμ και τα λεμόνια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  • Ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, την καρύδα και το μπέικιν πάουντερ.
  • Xαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γιαούρτι στο μείγμα με τη μαργαρίνη. 
  • Τέλος, ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα και ρίχνουμε τα κράνμπερις.
  • Σε μια φόρμα στρώνουμε μια λαδόκολλα τσαλακωμένη και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει καλά. 
  • Το κέικ είναι ψημένο όταν βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του και τη βγάζουμε καθαρή.

Για το σιρόπι:
  • Στύβουμε τα λεμόνια και τα λάιμ. Βάζουμε το χυμό τους σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
  • Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε μέσα στη φόρμα να κρυώσει για 2-3 λεπτά. 
  • Έπειτα το τρυπάμε παντού με ένα ξυλάκι για σουβλάκι και περιχύνουμε το σιρόπι. 
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καρύδα, τα κράμπερις και το ξύσμα από λάιμ. 
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς, πριν του αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα και το μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Ημέρα προβολής 17/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου