ΜΕΝΟΥ

Pages

Βελουτέ σούπα λαχανικών


Μία λαχταριστή σούπα για το μεσημεριανό σας.


Χρόνος παρασκευής 30΄
Χρόνος προετοιμασίας 15΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • 7 μικρές πατάτες
  • 6 ντομάτες μέτριες
  • 3 ξερά κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 2-3 πράσα
  • 3 καρότα
  • 3 κολοκυθάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας Βιολογικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Χωριό
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη
  • 5-6 κουταλιές της σούπας κρουτόν (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  • Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
  • Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  • Πλένουμε το σέλινο και τα πράσα και τα ψιλοκόβουμε.
  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τα χορταρικά, το Βιολογικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Χωριό, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και αφήνουμε τα υλικά για περίπου 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
  • Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Αφήνουμε το ζωμό μέσα στην κατσαρόλα.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα τα πολτοποιημένα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.
  • Πασπαλίζουμε κάθε πιάτο µε μια κουταλιά τριμμένη Χωριό γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη και λίγα κρουτόν.

Πηγή - minervahorio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου