ΜΕΝΟΥ

Pages

Σούπα με κοτόπουλο & καλαμπόκι

Μία πρόταση για το τραπέζι σας από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1 κοτόπουλο μικρό
  • 4 κ.σ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 καρότα
  • 1 λίτρο ζωμό από το κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 60 γρ. νερό
  • 3 κ.σ. σόγια σος
  • 2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
  • 400 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
  • Ασπράδι από 2 αβγά
  • 3 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα
  • 4 κ.σ. μαϊντανό
  • 4 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο
  • ½ ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • Αλάτι-πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βράζουμε το κοτόπουλο σε 2 λίτρα νερό, μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα δύο καρότα ολόκληρα, για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά. 
  • Σουρώνουμε το ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα και τον αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Ξεψαχνίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο. 
  • Κόβουμε τα βρασμένα καρότα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο. 
  • Προσθέτουμε μισό ζωμό κότας, το φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και τριμμένο τζίντζερ. 
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 60 γρ. κρύο νερό και το προσθέτουμε στη σούπα. 
  • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το καλαμπόκι, τη σόγια και τα αφήνουμε 1-2 λεπτά να βράσουν. 
  • Χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια με νερό, τα ρίχνουμε στη σούπα που βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν τα ασπράδια και να φαίνονται σαν λευκές ίνες μέσα στη σούπα.
  • Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμύδι και το σησαμέλαιο. 
  • Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και σερβίρουμε τη σούπα πασπαλισμένη με το υπόλοιπο κρεμμύδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ημέρα προβολής 17/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου