ΜΕΝΟΥ

Pages

Συνταγή γρανίτα φράουλα


Για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Αν δεν έχω μηχανή παγωτού, όσο περισσότερο δουλέψω το μείγμα, αφήνοντάς το για 30' στην κατάψυξη και μετά βγάζοντάς το και δουλεύοντας στο μίξερ κι επαναλαμβάνοντας αυτή τη διαδικασία, τόσο πιο λεία θα είναι η γρανίτα μου.
 



Υλικά
  • 3 φύλλο(α) ζελατίνης
  • 320 γρ. φράουλες
  • 4 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού


Σημαντικό: Αν φτιάξουμε τη γρανίτα μας στη μηχανή παγωτού, δεν χρησιμοποιούμε τα φύλλα ζελατίνης. Αν όμως δεν έχουμε και το παρασκευάσουμε στο χέρι, τότε προσθέτουμε ζελατίνη στο μείγμα μας.
 
Για χρήση ζελατίνης: 
Διαλύω 3 φύλλα ζελατίνης σε 2 κουταλιές ζεστό νερό...
 

Εκτέλεση
  • Πλένω καλά τις φράουλες, αφαιρώ τα κοτσάνια τους και τις πολτοποιώ στο μπλέντερ. 
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω για 5' το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. 
  • Κατεβάζω από τη φωτιά κι αφήνω το μείγμα να κρυώσει. 
  • Προσθέτω το χυμό, την πούλπα από τις φράουλες και τη ζελατίνη αν χρησιμοποιώ κι ανακατεύω ζωηρά.
  • Μεταφέρω το μείγμα μου στην μηχανή παγωτού αν έχω.

Διαφορετικά: 
  • Αποθηκεύω την κρέμα σε ανοξείδωτο σκεύος στην κατάψυξη. 
  • Ανά 30' το βγάζω και το δουλεύω στο μίξερ και ξανά πίσω στην κατάψυξη. 
  • Επαναλαμβάνω 2-3 φορές.


Πηγή - PastryChef.gr