Φρέσκα λαχανικά μαριναρισμένα από τσίλι και λάδι
Υλικά για 4-6 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Υλικά για 4-6 άτομα
- 2 φρέσκιες καυτερές πιπεριές τσίλι
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και πράσινο μέρος)
- 2 φλιτζάνια εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 μελιτζάνες μεγάλες
- 3 μέτρια κολοκυθάκια
- 8 φλιτζάνια μίξη πράσινης σαλάτας (μαρούλι, ρόκα κλπ)
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τσίλι, το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο.
- Σε ξύλο κοπής κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες πάχους 1 εκ.
- Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος για την μαρινάδα μας και με ένα πινέλο περνάμε την κάθε φέτα από την μια πλευρά με το μείγμα του λαδιού.
- Ψήνουμε στο φούρνο στο γκριλ με αέρα στους 180 για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρουμε με μακρόστενη πιατέλα και τριγύρω διακοσμούμε με την πράσινη σαλάτα.
Πηγή - sidagi.gr