menu22

Πέννες με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα

Λαχταριστή και ελαφριά μακαρονάδα με θρεπτικό ψάρι για το μεσημεριανό σας



 




Υλικά για 2-4 άτομα
  • 400 γραμμάρια μακαρόνια πέννες
  • 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • αλάτι


Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πέννες για περίπου 8 με 10 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και έπειτα τα στραγγίζετε.
  • Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύστε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόψτε τον άνηθο.
  • Βάλτε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε το σολομό, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά.
  • Ρίξτε τις πέννες στο τηγάνι, προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε. 
  • Συμπληρώστε τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Αφήστε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας τα με δύο πιρούνες. 
  • Σερβίρετε αμέσως.


Πηγή - sidagi.gr