Παραδοσιακή ζύμη με γέμιση από το αγαπημένο μας τυρί για να φτιάξτε σπιτικά πιροσκί.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- Μισό λίτρο γάλα χλιαρό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 ασπράδι αβγού
- 2 κρόκκοι αβγών
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά και αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα μισή ώρα να φουσκώσει η ζύμη.
- Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και την ανοίγουμε περίπου 15 εκατοστά.
- Βάζουμε μέσα τη φέτα μαζί με λίγο πιπεράκι και κλείνουμε καλά σαν μισοφέγγαρο.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή - sidagi.gr