ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιροσκί με φέτα

Παραδοσιακή ζύμη με γέμιση από το αγαπημένο μας τυρί για να φτιάξτε σπιτικά πιροσκί.

 








Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • Μισό λίτρο γάλα χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 2 κρόκκοι αβγών
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά και αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα μισή ώρα να φουσκώσει η ζύμη. 
  • Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και την ανοίγουμε περίπου 15 εκατοστά. 
  • Βάζουμε μέσα τη φέτα μαζί με λίγο πιπεράκι και κλείνουμε καλά σαν μισοφέγγαρο.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.


Πηγή - sidagi.gr