ΜΕΝΟΥ

Pages

Ελαφρύ τσηζκέικ με φράουλες


Ένα λαχταριστό τσηζκέικ για όλες τις ώρες









Υλικά για 8 μερίδες
  • 16 μπισκότα digestive τριμμένα
  • 300 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 βανίλια φυσική
για την σάλτσα με φράουλες
  • 250 γρ. φράουλες
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού


Εκτέλεση
  • Βάλτε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το ανθότυρο, το γιαούρτι, την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. 
  • Χαράξτε την φυσική βανίλια κατά μήκος στη μέση και με την άκρη του μαχαιριού βγάλτε τα σποράκια της και ρίξτε τα στο μείγμα. 
  • Χτυπήστε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει βελούδινη κρέμα.
  • Μοιράστε τα μπισκότα στα ποτήρια και μετά με ένα κορνέ μοιράστε την κρέμα.
  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τις φράουλες και πολτοποιείστε τες με την ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού. 
  • Μοιράστε την σάλτσα στα ποτήρια και σερβίρετε.

Πηγή - gefsisfysi.gr