Ένα λαχταριστό τσηζκέικ για όλες τις ώρες
Υλικά για 8 μερίδες
- 16 μπισκότα digestive τριμμένα
- 300 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
- 300 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 βανίλια φυσική
- 250 γρ. φράουλες
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Βάλτε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το ανθότυρο, το γιαούρτι, την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
- Χαράξτε την φυσική βανίλια κατά μήκος στη μέση και με την άκρη του μαχαιριού βγάλτε τα σποράκια της και ρίξτε τα στο μείγμα.
- Χτυπήστε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει βελούδινη κρέμα.
- Μοιράστε τα μπισκότα στα ποτήρια και μετά με ένα κορνέ μοιράστε την κρέμα.
- Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τις φράουλες και πολτοποιείστε τες με την ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού.
- Μοιράστε την σάλτσα στα ποτήρια και σερβίρετε.
Πηγή - gefsisfysi.gr