ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζύμη για πιροσκί

Ζύμη για να φτιάξετε τα σπιτικά πιροσκί σας


 





Υλικά για 4-6 άτομα
  • Μισό κιλό αλεύρι
  • Δύο αυγά
  • Ένα φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • Ένα φακελάκι μαγιά
  • Μισό φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένο βούτυρο
  • Αλάτι


Εκτέλεση

  • Διαλύουμε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι του τσαγιού γάλα. 
  • Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε. 
  • Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει άλλο τόσο.
  • Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ενός εκατοστού και την κόβουμε σε κύκλους διαμέτρου 8 εκατοστών. 
  • Βάζουμε στο κέντρο κάθε κύκλου τη γέμισή μας. 
  • Διπλώνουμε τα κομμάτια σε σχήμα μισοφέγγαρου και τα αφήνουμε σε αλευρωμένη πετσέτα να φουσκώσουν λίγο ακόμα.
  • Τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό λάδι.


Πηγή - sidagi.gr