Ζύμη για να φτιάξετε τα σπιτικά πιροσκί σας
Υλικά για 4-6 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Υλικά για 4-6 άτομα
- Μισό κιλό αλεύρι
- Δύο αυγά
- Ένα φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- Ένα φακελάκι μαγιά
- Μισό φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένο βούτυρο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι του τσαγιού γάλα.
- Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε.
- Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει άλλο τόσο.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ενός εκατοστού και την κόβουμε σε κύκλους διαμέτρου 8 εκατοστών.
- Βάζουμε στο κέντρο κάθε κύκλου τη γέμισή μας.
- Διπλώνουμε τα κομμάτια σε σχήμα μισοφέγγαρου και τα αφήνουμε σε αλευρωμένη πετσέτα να φουσκώσουν λίγο ακόμα.
- Τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό λάδι.
Πηγή - sidagi.gr